EG7 ingår ett avtal om att licensiera IP-rättigheterna för ’83 till Blue Dot Games

Enad Global 7 AB (EG7) har idag ingått ett licensavtal med studion Blue Dot Games gällande rättigheterna till spelet ’83. Avtalet ger Blue Dot Games rättigheterna att fortsätta produktionen av spelet ’83, som pausades av EG7 under förra året. Affären ger EG7 rätt till royalty baserat på försäljningen av spelet. EG7 förblir ägare av IP:t.

1983 såg stora geopolitiska spänningar. Med en ökade antisovjetisk retorik från västmakterna som svarades upp från sovjetiskt håll och bidrog till ett av de farligaste åren på 1900-talet.

I '83 urartar dessa spänningar till en global konflikt där "tänk om" har blivit "när". Med utgång från tidslinjen för det verkliga kalla kriget. Ser vi hur profetior eskalerar till ett världskrig för dominans mellan två kärnvapensupermakter. Det ställer två stora plutoner av spelare mot varandra på massiva kartor. Där man slåss om ett antal mål som har en påtaglig inverkan på striden som helhet. Spelare kommer att ha tillgång till ett urval av verkliga infanterivapen och utrustning, såväl som ett urval kraftfulla land- och luftfordon som på ett avgörande sätt kan vända striden.

"Det här är inte en materiell affär för EG7, även om det är viktigt för fansen runt '83. Som en del av EG7:s omstruktureringsplan blev det uppenbart att studion bakom spelet och själva spelet inte längre passade in i vår kärnstrategi. Vi är glada att spelet nu får chansen att nå de spelare som har sett fram emot det.” säger Fredrik Rüdén, vice VD och CFO för EG7.

"Vi är tacksamma över detta avtal med Enad Global 7, som ger vårt team en fantastisk möjlighet att fortsätta utvecklingen av '83, spelet vi alla älskar. Att ta fram dess unika mix av teknisk precision och tillgänglighet till alla fans inom FPS-kategorin." säger Tony Gillham, VD för Blue Dot Games