Piranha Games släpper MechWarrior 5: Clans trailern från GDC

Piranha Games, den fleråriga förvaltaren av MechWarrior-serien, släpper idag det första gameplay-materialet till MechWarrior 5: Clans. Ett helt nytt, fristående taktiskt actionspel med lättillgängliga Mech-strider och en berättelserik kampanj som skildrar människorna bakom den Mech-baserade konflikten. Spelet släpps senare i år på PlayStation 5, Xbox Series X|S och PC via Steam.

MechWarrior 5: Clans är uppföljaren till Piranhas hit från 2019, MechWarrior 5: Mercenaries, som har sålt över 2 miljoner enheter, och fram tills idag säkrat 84 procent mycket positiva användarrecensioner på Steam från mer än 7 500 användare.

MechWarrior-seriens första Clan Invasionsstory på decennier ingår i en stram kampanj av narrativt drivna uppdrag där alla komponenter är intrikat designade, från dialog till uppdragslayouter till stridsscenarier. MechWarrior 5: Clans traditionellt designade kampanj är helt fristående från MechWarrior 5: Mercenaries. Vars processuella element har utnyttjats för att skapa en upplevelse som kan spelas i dussintals timmar. Samtidigt unikt skild från MechWarrior Onlines fokus på konkurrenskraftig PvP-multiplayer. Resultatet är en fängslande historia, berättad genom en varierad serie steg med spända strider, som står som den första i sitt slag med narrativ struktur och filmisk progression i MechWarrior-serien.

MechWarrior 5: Clans fängslande kampanj äger rum över en mängd olika planeter genom fantastiska, noggrant designade biomer där uppslukande realism är inbakad i varje detalj. Handgjorda kartor och uppdrag ger fängslande strider, både komplexa och kaotiska, som kräver ett strategiskt och eftertänksamt spel. Taktiska alternativ finns i överflöd med en helt ny uppsättning av anpassningsbara Clan Mechs med eleganta och kraftfulla Clan-teknologier. MechWarrior 5: Clans utforskar en tid i MechWarrior-universumet som orsakats av Clan Invasionen och otroliga tekniska framsteg inom Mech-krigföringen, som återspeglas under Clan Invasion-perioden.

Nya progressions- och anpassningssystem uppmuntrar piloter att ändra Mech-belastningar med expansiv anpassning genom ett uppdaterat Mech-labb, Hardpoint och Omnipod-system. I MechWarrior 5: Clans debuterar också styrverktyg för allierade, inklusive ett Battlegrid i fågelperspektiv och en radiell meny för snabbkommandon, som ger spelare möjlighet att intuitivt leda sin Star oavsett om de använder en kontroller eller tangentbords- och musinställningar. Anpassningsförmåga till scenariot är nyckeln till en strategisk seger.

Se MechWarrior 5: Clans gameplay-video här

För mer information och önskelista besök MechWarrior 5: Clans Steam-sidan här