Toadman etablerar dotterbolag och anställer i Tyskland

Toadman har idag registrerat ett dotterbolag i Tyskland med namn Toadman Interactive GMBH som ägs till 100% av Toadman Interactive AB (publ). Toadman har även öppnat kontor i Berlin där bolaget anställt 5 personer. VD / Studio Manager blir Daniel Mesonero som har gedigen erfarenhet av arbete på större speltitlar och tidigare bl.a. arbetat som producent inom Call of Duty koncernen. De övriga som anställts är 4 spelutvecklare. Syftet initialt med Berlinkontoret är att de ska hjälpa till generellt med Immortal: Unchained och även utveckla expansionspaket för Immortal: Unchained, så kallat DLC (”Downloadable Content”).

Kommentarer från VD Robin Flodin:

– ” Vi är väldigt glada att vi kommit i mål med etableringen av dotterbolag i Tyskland. Vi ser framför oss vidare tillväxt i Berlin där det finns god tillgång till duktiga spelutvecklare. I och med etableringen tar Toadman ytterligare ett kliv till att bli ett globalt bolag och ser på sikt att Berlinkontoret kan växa till ett tiotal personer de kommande åren. Spelet Immortal: Unchained släpps under år 2018 och Berlinkontoret kommer att bistå i utvecklandet av expansionspaket till Immortal vilket förväntas bidra till högre intäkter för spelet och därmed högre intäkter till Toadman.

Om Toadman Interactive AB (publ):

Bolaget ska huvudsakligen bedriva tillverkning, marknadsföring och försäljning av digitala samt analoga spel och därmed förenlig verksamhet. Utvecklingen av spel sker företrädesvis i Stockholm, men säljs på global basis. Spelen utvecklas framförallt till plattformarna PC, X-box och Playstation, men även till mobilen.

För ytterligare information kontakta IR:

ir@toadmaninteractive.com